• KURS

  Vi har flere spennende kursplaner framover. Gå gjerne inn og ta en titt!

 • TRENINGER

  Vi tilbyr treninger innenfor både agility, lydighet, nosework, rallylydighet og utstilling. Følg lenken for mer informasjon!

 • KONKURRANSER

  Vi arrangerer jevnlig konkurranser innenfor forskjellige disipliner. Sjekk planene våre her!

 • ANDRE ARRANGEMENTER

  Her finner du informasjon om kommende arrangementer som ikke går under kategoriene kurs, treninger eller konkurranser, f.eks. luktgjenkjenningstester (LGT) i nosework.

INFORMASJON TIL ALLE SOM BRUKER OMRÅDET ELLER DELTAR PÅ AKTIVITETER

13. mai, 2021

Alle som deltar på aktiviteter, kurs, arrangementer, fellestreninger og/eller egentreninger i klubben har selv ansvar for sine hunder.

Ikke utsett hunden for øvelser (spesielt i agility) som kan skade den. Slipp heller ikke hunden løs hvis du ikke har full kontroll over den. Husk at riksveien ligger tett inntil vårt område.

Åsnes og Omegn Hundeklubb minner om at all aktivitet er den enkeltes ansvar, og at klubben ikke er ansvarlig for hund eller fører.

Høstens faste treninger 2022

Faste treningsdager fra høsten 2022 😊

Mandag: Agility kl 17:45 (obligatorisk med kurs for alle nybegynnere)
Bygdevandringer kl18:00

Tirsdag:

Onsdag: Nosework kl18:00
Utstilling kl 18:00

Torsdag: Lydighet og 
Rallylydighet kl 18:00

På tirsdager og onsdager vil det i tillegg være kursaktivitet fra kl 18.00 både i august, september og oktober.

Retningslinjer for ÅOHK vedrørende kennelhoste

                                                           Litt info om kennelhoste

    Mistenker du at din hund kan være smittet skal den holdes vekk fra andre hunder under inkubasjonstiden (inntil 10 dager), da den kan smitte andre også før den får symptomer selv.

    Vis generell forsiktighet ved å ikke dele vannskåler og ved å bruke eget teppe i fellesbur. Unngå unødvendig hilsing mellom hunder.

    Dersom hunden din viser symptomer på kennelhoste skal den holdes vekk fra andre hunder under hele sykdomsperioden (så lenge den viser symptomer. Vanligvis 1-3 uker) og i en hel uke etter den har blitt fullstendig symptomfri.

    Sørg for å følge anbefalt vaksinasjonsprogram slik at din hund til enhver tid er best mulig beskyttet.

Dersom du har flere hunder kan alle potensielt være smittebærere. Er du usikker på én gjelder derfor overstående for ALLE. Dette er nødvendig for å få stoppet et utbrudd.

Hva er kennelhoste?

Kennelhoste er en samlebetegnelse på en svært smittsom infeksjon i hundens øvre luftveier. Den er kan være forårsaket av både bakterier og virus, og kan gi kraftige forkjølelsessymptomer hos hunder. Det er flest utbrudd om høsten og vinteren.

Det vanligste symptomet er langvarig tørrhoste. Hunden kan hoste så mye at den brekker seg. I sjeldne tilfeller kan hosten utvikle seg til bronkitt eller lungebetennelse.

Hvordan smitter det?

Kennelhoste smitter vanligvis via dråpesmitte fra infiserte hunder som hoster eller nyser, men kan også smitte ved at hunden snuser på en infisert hund, ved at hundene deler vannskål eller indirekte via menneskelig kontakt.

Hvor lang tid tar det fra hunden blir smittet til den blir syk?

Inkubasjonstiden, tiden fra hunden utsettes for smitten til den eventuelt blir syk, kan ta fra 4 til 10 dager. Også i denne perioden kan din hund smitte andre!

Har du deltatt på utstilling eller prøver hvor det er påvist kennelhoste, så ser klubben gjerne at du holder deg unna klubbens treningsområder til du er ferdig med inkubasjonstiden som er på 4-10 dager.

Hvor lenge er hunden syk?

Sykdomsperioden varer fra 1-3 uker og i denne perioden, samt 1 uke etter symptomfrihet, skal hunden holdes vekk fra andre hunder slik at ikke flere blir smittet. Den skal også generelt holdes i ro, da fysisk anstrengelse kan forværre og forlenge sykdomsforløpet.

Er kennelhoste farlig?

Kennelhoste er vanligvis ikke farlig, men den kan i noen tilfeller utvikle seg til lungebetennelse eller bronkitt. Også vaksinerte hunder kan bli syke, men disse får vanligvis mildere symptomer enn uvaksinerte hunder. Valper, gamle hunder og hunder med nedsatt immunforsvar rammes ofte hardest, og for disse kan sykdommen være alvorlig.

På grunn av den lange inkubasjonstiden kan et utbrudd av kennelhoste bli vanskelig å stoppe, da det kan være vanskelig å få kontroll på smittespredningen før hundene blir syke.

Genrelt så oppfordrer klubben til at kun friske hunder kan delta på treninger og bruke klubbens utstyr, dette gjelder kennelhoste og andre sykdommer som kan smitte andre.

Mere informasjon om kennelhoste kan finnes her :

https://www.anicura.no/fakta-og-rad/hund/kennelhoste/

ÅOHK avholdt todagers noseworkkonkurranse 19. og 20. februar!

Vi var så heldige å få låne nedlagte Namnå skole av Grue kommune, og lørdag avholdt vi Spesialistsøk 1 emballasje (S1-E), mens vi søndag avholdt Spesialistsøk 1 innendørs (S1-I). Dommer begge dager var Hege Strand, og det var herlig og møtes på tvers av fylkesgrenser igjen, til morsomme søk og trivelig samvær!🙂

I tillegg toppet klubben det hele med å fylle pallen begge dagene! Gratulerer til alle lokale og tilreisende med super innsats, og takk for all frivillighet og velvilje som gjorde denne vellykkede helga mulig! Ingen nevnt - ingen glemt!🙂

 • Pallen, dommeren og dommerens favoritt lørdag! :-)

 • Pallen, dommeren og dommerens favoritt søndag! :-)

 • Alle de lokale deltagerne, og noen av våre flinke frivillige! :-)

Julegrantenning med bronsemerkeprøve og uoffisiell lydighet 12. desember!