Hva går de forskjellige grenene ut på?

 

 

 

Her kommer litt informasjon om de forskjellige grenene av hundesport som klubben tilbyr treninger innenfor, inkludert miljøtreningene.

 

Treningene er gratis for medlemmer.

Rallylydighet

Rallysportens slagord er «Glede-Samspill-Holdninger». Det er viktigere enn presisjon. Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter 15 til 22 nummererte skilt som er satt sammen til en bane av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt – derav navnet rally. Banene er aldri like, konkurransen går på tid og det er fort gjort å gjøre feil og å gå feil. Her er det spenning og moro – både for hund, fører og publikum!

 

Agility

Agility er en fartsfylt hundesport hvor man skal føre hunden gjennom ulike hinder i en bane på kortest mulig tid. Det er 10 forskjellig hinder: hopp, lengde, slalåm, stige/bom, vippe, møne, tunell, mur, oxer og hjul. Det er ny bane hver gang, den er nummerert fra 1 til 20. 

Det er to klasser i agility: agility hopp og agility. I hopp klassen finner du alle hindre bortsett fra felt hindrene (møne, stige og vippe) I klassen agility er alltid alle felt hinderne med, samt hopp hindre og lengde/mur/hjul/oxer. 

Alle hunder kan gå agility, men de må være over 12 måneder før de får ta alle hinderne og over 18 måneder før de får lov til å konkurrere. Hundene blir delt opp i fem størrelses-klasser: XS, S, M, L og XL

Nosework

Nosework er en søkssport som passer for alle typer hunder. Søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er en fin måte å holde hunden i form på både fysisk og mentalt. I konkurransesammenheng er det tre ulike klasser. I klasse 1 søker hundene etter bjørkelukt, i klasse 2 må de også kunne finne anisduft, og i klasse 3 må de i tillegg beherske lukten av kryddernellik. I nosework har vi fire typer søk: emballasjesøk, rom-/innendørssøk, utendørssøk og kjøretøysøk.

Utstilling

Utstilling anses som en av de største hundesportene her i Norge. Noen stiller kun for det sosiale og for gøy, mens andre legger sjela si og livet sitt i utstilling, for å oppnå titler og få hunder inn på mestvinnerlistene. ÅOHK tilbyr helt ferske og drevne både kurs og treninger. Her lærer man å stille hund på en profesjonell måte, eller man reiser på utstillingstrening for å sosialisere hunden og lærer den til å godta at fremmede tar på hunden.

Lydighet

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser, og det bedømmes om man har klart dem riktig. Alle hundene gjør de samme øvelsene, og deretter vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser, og førere i alle aldere. De har alle en ting felles: Gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin. Selv om alle ikke når like langt, kan alle komme frem til et brukbart resultat, bare innsatsviljen og pågangsmotet er i orden.